10 Adımda Biyoloji Dersi Nasıl Çalışılır?

Biyoloji nasıl çalışılır hususunda bazı kafa karışıkları yaşıyorsanız Yenimahalle kolejleri arasında eğitim kalitesi ile de fark yaratan kurumumuzun bu yazısında, yol gösterici önerilerimizi bulabilirsiniz. Hangi ders olursa olsun bu sorunun tek bir yanıtı yoktur. Çünkü her bireyin anlama ve kavrama şekli, düzeyi farklıdır. Buna bağlı olarak da ders çalışma şekilleri ve süreçleri de değişkenlik gösterir.

Öncelikle biyoloji dersi ezbere dayalı bir ders değildir çünkü sebep sonuç ilişkisi sayesinde ezbere gerek duymadan öğrenebilmeniz mümkündür. Daha fazla sözel daha az sayısal bilgiler içerir. Hem zevkli hem de oldukça ilginç bilgiler içeren biyoloji nasıl çalışılır sorusuna yönelik sizlere öneriler hazırladık.

Biyoloji Nasıl Çalışılır Hususunda Faydalı Öneriler

Ders çalışma hususunda her öğrencinin kendine has yöntemi olsa da bazı dersler için biraz daha özenli bir ders çalışma programı gerekebilmektedir. Ankara özel lise de görülen derslerden biri olması sebebi ile biyoloji nasıl çalışılır hususunda size bazı önerilerde bulunmak istiyoruz.

1.Konular Arasında Sebep Sonuç İlişkisi Kurun

Konular arasında ilişki kurmak biyoloji nasıl çalışılır sorusuna verilebilecek en iyi cevaplar arasındadır. Sebep sonuç ilişkisi sayesinde biyolojiyi kolay ve zevkli bir derse dönüşür. Yenimahalle kolejleri içerisinde başarılı ve kalıcı eğitimin öncüsü olan okulumuz konuyu çalışırken “bu neden böyle oldu?” diye düşünmek konunun aklınızda daha iyi yer edinmesini sağlayacağına inanıyor.

2.Soru Defteri Tutun

Ankara özel lise biyoloji dersinde tüm bilgiler konu anlatım kitaplarından öğrenilmez. Bazıları da sorularda karşınıza çıkar. İşte bu noktada yapamadığınız veya farklı bir bilgi içeren soruları soru defterinde biriktirebilirsiniz. Böylece sık sık tekrar edebilirsiniz. Gireceğiniz sınavlarda yüksek netlere ulaşabilirsiniz.

3.Biyoloji Nasıl Çalışılır Sorusunun Altın Cevabı: Soru Çözün!

Biyoloji dersi tekrara dayalı bir derstir. Tekrarı konu anlatımını okuyarak yapabileceğiniz gibi, soru çözerek de yapabilirsiniz. Çalıştığınız konuların sorularını belirli aralıklarla çözerek pekiştirebilirsiniz. Tüm konuları tamamladıktan sonra ise bölüm denemeleri çözerek seviyenizi daha da artırabilirsiniz.

Aynı zamanda çözdüğünüz soru bankasının seviyenize uygun, kaliteli olduğuna dikkat edin. Avantajlı kampanyalar sayesinde en ucuz Batıkent kolej fiyatları sunan okulumuz tarafından düzenli olarak seviye tespit sınavları gerçekleştirilmektedir.

4.Hafıza Kartları (flashcard) Kullanın

Biyolojiyi sebep sonuç ilişkisi kurarak öğrenebilir ve ezber kısmını oldukça azaltabilirsiniz. Ancak az da olsa aklınızda kalmayan konular olabilir. İşte bunları ve diğer tüm biyoloji konularının akılda kalması için flashcard kullanabilirsiniz. Hafıza kartlarını (flashkartları) çeşitli siteler, uygulamalar ile hatta post-itlere yazarak bile oluşturabilirsiniz. Belirli aralıklarla yaptığınız tekrarlar sizi başarıya götürür.

5.Doğru ve Tek Kaynak Kullanın

Herkes için olmasa da çoğu öğrenci için birden fazla konu anlatım kaynağı kullanmak kafa karıştırıyor. Bu kafa karışıklığının önüne geçmek için kaliteli tek bir kaynaktan çalışabilirsiniz. Şunu da belirtelim, eğer konulara hâkim olduktan sonra başka kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

6.Çalışacağınız Konulara Genel Olarak Bakın

Biyoloji nasıl çalışılır? sorusunu sorduktan sonra yapılması gereken ilk şey çalışılacak konulara bakmaktır. Hangi konulara çalışacağınızı bilmek sizi rahatlatır. Plan, program, hedef belirlemenizi kolaylaştırır. Ayrıca unutmayın bitirdiğiniz konuların üstünü çizmek sizi psikolojik olarak rahatlatır.

7.Biyoloji Çıkmış Soruları Çözün

Hangi sınav için biyoloji çalışırsanız çalışın çıkmış sorulara bakmak size avantaj sağlar. Gireceğiniz sınavlar yıllardır yapılıyor. Sorulan sorular da büyük çoğunluk aynı havuzdan geliyor. Sayılar, isimler, hikayeler değişebilir ama bilgi hep aynı. En büyük öğrenci yanlışlarından birisi de çıkmış soru çözümünü ertelemek. Sınava yakın çözerim düşüncesi çoğu zaman gerçekleşmiyor.

8.Çalışma Yöntemini Belirle

Yenimahalle kolejleri arasında öne çıkan okulumuz da gözlemlerimiz her öğrencinin kendine uygun çalışma yöntemi bulması yönündedir. Çünkü pek çok çalışma yöntemi mevcut: Yazarak, dinleyerek, okuyarak ve izleyerek. Hangi yöntemle daha başarılı olduğunu bulmak ise sizin elinizde. Sizin için uygun çalışma yöntemini bulmalısınız.

9.Konuları Belirli Aralıklara Tekrar Edin

Konu tekrarı biyoloji nasıl çalışılır sorusuna verilen en iyi cevaplardandır. Ankara özel lise biyoloji dersi çalışma periyodu en uzun ders olabilir. İlk defa bir konuyu çalıştığınızda taze bilgilerle kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Ancak üzerinden belirli bir zaman geçince bilgilerinizin eskisi kadar keskin olmadığını fark edersiniz.

İşte bu durumun önüne geçmek için en iyi yöntem tekrar yapmaktır. Belirli aralıklarla yapılan tekrar bilgilerin aklınıza kazınmasını sağlar. Merak etmeyin belirli miktarda yapılan tekrardan sonra tekrara ihtiyacınız kalmayacaktır.

10.Konuları Okuyun

Konuya çalışırken veya tekrar ederken konuyu okuyun. Okurken önemli olduğunu düşündüğünüz yerlerin altını çizebilir, işaretleyebilirsiniz. İlk okumada aklınızda kalanları sesli bir şekilde tekrar edin. İkinci defa okuyun. Bu yöntem genellikle Tıp öğrencilerinin kullandığı etkili bir yöntemdir.

Biyoloji Nasıl Fullenir?

Doğru konu anlatım kaynağı üzerinden düzenli çalışarak, onu tekrarı yaparak, pekiştirmek için soru çözerek, bölüm denemeleri ve deneme sınavları ile biyoloji fulleyebilirsiniz. Ayrıca biyoloji nasıl çalışılır başlığı altında verilen önerileri de dikkate almalısınız.

Biyoloji nasıl çalışılır sorusunda dair 10 tane öneri getirdik. Bir dersi çalışma tekniği oldukça kişiseldir. Önemli olan size uygun olanı bulup düzenli bir şekilde sürdürmektir. Batıkent kolej fiyatları hakkında detaylı bilgi almak ve erken kayıt avantajı ile 1,5 senelik kayıt yenilemek için iletişim numaralarımızdan ulaşmanız mümkündür.

20.01.2022