12.Sınıf

Anasayfa » 12.Sınıf

12.Sınıf Ders İçeriklerimiz

Fizik Dersi

• 12.Sınıf müfredatı, Öğrencimizi AYT sınavına hazırlamanın yanı sıra Üniversitedeki eğitiminin ilk aşamasının temelini oluşturmaktadır.
  • Öğrencimizin Üniversite seçeceği bölüm ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. 12 sınıf Fizik kazanımları AYT sınavının Fizik dersinden sorulan 14 sorunun 7 sorusunu oluşturmaktadır.

Kimya Dersi

• 12.Sınıf Ünite olarak az görünse de alt başlıkları ile yoğun bir programdır. Öğrencimiz ne istediğini ve ilerde nasıl bir meslek seçiminde bulunacağına dair kararını vermiştir. 12. sınıf müfredatı, Öğrencimizi AYT sınavına hazırlamanın yanı sıra Üniversitedeki eğitiminin ilk aşamasının temelini oluşturmaktadır. Öğrencimizin Üniversite seçeceği bölüm ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. 12 sınıf Kimya kazanımları AYT sınavının Kimya dersinden sorulan 13 sorunun 6 sorusunu oluşturmaktadır.

Biyoloji Dersi

• Ünite dağılımının az olduğu fakat önceki senelerde karşımıza çıkmamış olan kazanımları verdiğimiz bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen AYT konularının verildiği bu sınıf, öğrencinin önceki yıllarda gördüğü konu başlıklarından çok farklıdır. 11. Sınıf müfredatı kadar ağır olmamakla beraber bu seneden karşımıza 6 soru çıkmaktadır. Öğrencimizin ne istediğine ve ilerde nasıl  bir meslek seçiminde bulunacağına dair fikir sahibi olacağı bir dönemdir.

Matematik Dersi

• Öğrenciler için zor bir yıldır. İlk kez karşılaşacakları konuları sindirmeleri için sıkı bir çalışma yapılır. 11. Sınıf konularından başlanarak eksikler kapatılır ve 12. Sınıf konularıyla harmanlanarak genel tekrar yapılır. Öğrencinin AYT denemeleriyle eksikleri tespit edilip, etütlerle desteklenir.

Türkçe Dersi

• Sınav senesi olan lisenin son senesi öğrencilerimiz için yoğun geçecek bir dönemdir. Şimdiye kadar öğrendiklerinin pekiştirmelerini yaparak başarıya kolaylıkla ulaşacaklardır. Okulumuzda alınan lise eğitimiyle öğrencimiz, bu sınav senesi konuları yeniden öğrenmek yerine pekiştirme yaparak ilerleyeceği için rakiplerine karşı zaman kazanacağı ve bol soru teknikleri göreceği sene olacaktır.
  • Anlayarak Hızlı Okuma: 12. Sınıflara özel olarak verdiğimiz eğitimi öğrenciler dışardan almak yerine okulumuzda alarak tüm branşlarda soru çözümü için kullanacaktır. Hem sınav dönemi için hem de hayatının geri kalan akademik öğrenimi için avantaj olan Anlayarak Hızlı Okuma eğitimi ile kendini geliştirecektir.

Edebiyat Dersi

• 9 sınıfta Tyt ve Ayt için attığımız temelleri sağlamlaştırdığımız eşit ağırlık alanında özel olarak hazırlanan programlarımız ve Ayt sınavına donanımla hazırlanan öğrencilerimiz ile tam başarı hedefliyoruz.
  • Fakat her şeyden önce farkındayız ki ” Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”  -Mustafa Kemal Atatürk

Tarih Dersi

• On birinci sınıf gibi AYT konularının yoğun olduğu on ikinci sınıf kademesinde Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile öğrencilerimizin, Atatürk’ün üstün askerlik ve devlet adamlığı yetenekleri ile inkılâpçılığını kavramaları ve onu örnek almaları, Millî Mücadele’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik koşulları ile ulusal ve uluslararası boyutlarını kavramaları ve analiz etmeleri, yaşadıkları toplum, ülke ve dünyanın bugünlere nasıl geldiğinin bilincini kazanarak, günümüzde olup bitenleri yorumlamayı ve geleceğe yönelik projeksiyonlar oluşturabilmeyi kapsayan bir tarih bilinci geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin başarısı içim gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerin verilmesi ile birlikte, bugünü anlamanın anahtarı olarak önemli görülen konular üzerinde çalışmak ve anlamak bilinci ile hareket edilmektedir.

İngilizce Dersi

• Son senesine giren öğrencilerimizin YDT sınavlarına yönelik başarılarının arttırılması, motivasyon ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır. 11. Sınıftaki öğrencilerde olduğu gibi sadece sınava yönelik eğitimin yanı sıra üniversite yaşamına ve İngilizce öğretisine yönelik koçluk ve destek sağlanır. Öğrencilere yönelik ekstra etüt sistemi ile de öğrencinin tüm yanlış, eksik noktaları tamamen giderilir.