9.Sınıf

Anasayfa » 9.Sınıf

9.Sınıf Ders İçeriklerimiz

Fizik Dersi

• 9.sınıf, Fizik dersinin temelini oluşturur. Fizik nedir, ne anlatmak ister, günlük hayatla nasıl ilişkilendirilir? Bu ve bu gibi soruların cevapları verilir ve derse karşı geliştirilen önyargıyı kırmak amaçlı deneyler ve gözlemlerle öğrencinin merak etmesi ve araştırması amaçlanmaktadır.

Kimya Dersi

• 9.Sınıf, Kimya dersinin temelini oluşturur. Kimya nedir, ne anlatmak ister, günlük hayatla nasıl ilişkilendirilir? Bu ve bu gibi soruların cevapları verilir ve derse karşı geliştirilen önyargıyı kırmak amaçlı deneyler ve gözlemlerle öğrencinin merak etmesi ve araştırması amaçlanmaktadır.

Biyoloji Dersi

• Biyoloji; yaşam bilimidir. Temel basamakta; öğrenciye aktarmak istediğimiz bilimsel bilginin içeriğini veriyoruz. Hayatın her alanında içinde olduğumuz bu sistemin ana ayrımını verdiğimiz 9.sınıf,bir sonraki dönemlerde temel kavramları ayırt etmemize yardımcı olmaktadır. TYT düzeyinde karşımıza bu yıldan 3 soru çıkmaktadır.

Matematik Dersi

• 9.Sınıf,  Matematik dersinin temelini oluşturur. Soyut ve somut kavramlarını ilişkilendirerek matematiksel düşünme yeteneğinin kazanıldığı yıldır. YKS’nin ilk basamağı olan TYT’nin ağır kısmı bu yıl işlenir. Müfredata ek olarak Geometri derslerimiz ile öğrencilere farklı bakış açıları kazandırılır.

Türkçe Dersi

• Ortaokuldan mezun olan öğrencelerimiz, liseye attığı adımla 9. Sınıf Türkçe dersinde Yazım Kuralları ve Noktalama işaretiyle başlayarak İsimler, Sıfatlar, Zamirler ve Zarflar olmak üzere Dil bilgisi konularının yapı taşlarını öğrenirler. Ortaokuldan getirdikleri temellerinin üzerine bu konuları okulumuzda akademik seviyede görürler.

Edebiyat Dersi

• “Edebiyat nedir?” Sorusu ile başlayacağımız bu yolda edebiyat tarihimiz ve tarihimizde görülen yazın türleriyle Tyt ve Ayt için  temellerimizi atıyor ve bu nun yanında öğrencilerimizde okuma alışkanlığı ve edebiyat zevki kazandırıyoruz.
  • Biliyoruz ki ” Yemek bedeni edebiyat ruhu doyurur” -Ahmet Ümit

Tarih Dersi

• Kurumumuz dokuzuncu sınıf tarih dersleri ile öğrencilerimize geleneksel tarih anlayışının yerine yirminci yüzyılın son çeyreğinde gelişen yeni tarih öğretimi anlayışı ile tarihsel düşünme becerilerini ön plana çıkarmayı ve geliştirmeyi hedeflemiştir. Bu bağlamda tarihin tanımı ve insanlığın ilk izlerinin öğrenilmesi ile başlayan dokuzuncu sınıf tarih dersleri ile tarih bilincinin temelleri atılmakla birlikte geçmişten bugüne insanlığın zengin mirasının kavranması sağlanmaktadır.

İngilizce Dersi

• 9.Sınıftaki öğrencilerimiz için hazırlanan programımızda MEB müfredatının işlenmesinin yanı sıra akademik olarak gelişimlerini destekleyecek şekilde tüm yıl destek sağlanır. Bu süreçte öğrencilerin dil öğrenimine eğilimleri ve merakları desteklenmektedir.