11.Sınıf

Anasayfa » 11.Sınıf

11.Sınıf Ders İçeriklerimiz

Fizik Dersi

• 11.Sınıf Ünite olarak az görünse de alt başlıkları ile kalabalık bir programdır. Öğrencimiz ne istediğini ve ilerde nasıl bir meslek seçiminde bulunacağına dair kararını vermiştir. Artık Fizik dersi tam anlamıyla önlerine gelmektedir. Bu aşamada öğrencinin başarısı; konu temeli, konuya hakimiyet ve öğrencimizin 9 ve 10. sınıfta aldığı eğitime bağlı olmaktadır. AYT sınavında Fizik dersinden sorulan 14 sorunun 7’si 11. sınıf kazanımlarına ayrılmaktadır.

Kimya Dersi

• 11.Sınıf yoğun bir programdır. Öğrencimiz ne istediğini ve ilerde nasıl bir meslek seçiminde bulunacağına dair kararını vermiştir. Artık Kimya dersi tam anlamıyla önlerine gelmektedir. Bu aşamada öğrencinin başarısı; konu temeli, konuya hakimiyet ve öğrencimizin 9 ve 10. sınıfta aldığı eğitime bağlı olmaktadır. AYT sınavında Kimya dersinden sorulan 13 sorunun 7’si 11. sınıf kazanımlarına ayrılmaktadır.

Biyoloji Dersi

• Temel kavramlardan çıkıp alan bilgisinin detaylarına  girdiğimiz  11. Sınıf; AYT  müfredatımızın başlangıcını oluşturmaktadır. Sınav sorusu olarak soru sayısının artışı bu alandaki bilgilerin bir sonraki dönemde de kullanılacağının örneklerini verir. Önceki yıllardan tamamen bağımsız olan konu dağılımları öğrenme aşamamızda bizi ezberden uzak tutacaktır.

Matematik Dersi

• AYT’nin yarısından fazlasının işlendiği yıldır. Müfredatı oldukça ağır ve zorlayıcıdır. 10. Sınıfta atılan temel bu yıl için oldukça önemlidir. Bu yıl temelin üzerine sağlam bir matematik inşa edilir.

Türkçe Dersi

• Parçadan bütüne giden eğitim yöntemimizle geçmiş senelerde öğrenilen kelime-kelime grubu-cümle ilişkisiyle Cümlenin Ögeleri, Ses Bilgisi konusu işlenir ve öğrencimiz okulumuzda attığı sağlam temellerle paragraf sorularını okuma ve yorumlamada başarı gösterir.

Edebiyat Dersi

• Eşit ağırlık alanında ilerlemeye karar veren öğrencilerimizle Ayt konularına daha detaylı olarak giriş yapıyoruz bu dönemde atacağımız temeller bir sonraki sınıf için oldukça önemli. Bu serüven edebiyat ve toplum ilişkisi ile başlıyor hikaye, roman, şiir gibi türlerin edebiyat tarihimizdeki yerine ve önemine değiniyoruz.
  • ” Edebiyat ve şiirin görevi insan olduğumuzu bize hatırlatmaktır” -Czeslaw Milosz

Tarih Dersi

• Yoğunluklu olarak AYT konularının yer aldığı on birinci sınıf derslerinde, on yedi ve on sekizinci yüzyılda meydana gelen başlıca siyasi gelişmeler ile değişim çağı dediğimiz birçok alanda meydana gelen yenilikler aktarılmaktadır. Avrupa siyasetinde dengelerin değişmesi ie birlikte bu değişim ve gelişimin Osmanlı Devleti üzerindeki etkileri üzerinde durulur. Bu dönem içersinde incelenen Sened-i İttifak, Tanzimat ve Meşrutiyet dönemleri, Osmanlı hukuk sisteminde meydana gelen değişimler Avrupa hukuk sistemine bütünleşme çerçevesinde ele alınarak anlatılmaktadır. Bu kademede özellikle öğrencilerimizin tarihsel analiz ve yorum yapabilmeleri hedeflenmektedir.

İngilizce Dersi

• 11.Sınıflar için Dil sınıfı bölümünü tercih eden öğrencilerimizle YDT sınavına yönelik yoğun gramer ve soru pratiği sağlanarak öğrencilerin gelecek seneye hazır ve dinamik bir şekilde girmeleri sağlanır. Sınava yönelik İngilizce hazırlık sürecinin yanı sıra konuşma, okuma ve yazma becerilerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulur. Koçluk sistemi ile de her türlü soru, endişe ve ilgiler doyurulacak şekilde karşılanır.