10.Sınıf

Anasayfa » 10.Sınıf

10.Sınıf Ders İçeriklerimiz

Fizik Dersi

• 10. Sınıfta, 9. sınıfta temelleri atılan ‘Fizik nedir?’ sorusunun cevaplarını aramaya devam eder. Öğrencimizin TYT sınavında Fizik dersinden sorulan 7 soruya eksiksiz cevap verebilecek boyutta olması amaçlanır. TYT sınav soru stilleri yoruma ve günlük yaşamda karşılaşılan olaylara dayandırıldığı için öğrencilerimiz konuları deneyerek , yaparak, ve görerek öğrenir.

Kimya Dersi

• 10. Sınıfta, 9. sınıfta temelleri atılan ‘Kimya nedir?’ sorusunun cevaplarını aramaya devam eder. Öğrencimizin TYT sınavında Kimya dersinden sorulan 7 soruya eksiksiz cevap verebilecek boyutta olması amaçlanır. TYT sınav soru stilleri yoruma ve günlük yaşamda karşılaşılan olaylara dayandırıldığı için öğrencilerimiz konuları deneyerek , yaparak, görerek öğrenir.

Biyoloji Dersi

• Canlılığın devam sürecini ve bu süreçteki ayrımlarını gördüğümüz 10. Sınıf basamaklarında; sizlere bireyden genele, gen aktarımının önemini veriyoruz. Bilimin değişebilirliği ve aktarılabilirliğinin belirtildiği, evrimsel sürecin yaşam boyunca devam edeceğinin aktarıldığı bu basamaklar, temel kavramlarda okutulan diğer süreci oluşturacaktır. TYT düzeyinde karşımıza bu seneden 3 soru çıkmaktadır.

Matematik Dersi

• 10. Sınıfta, 9. sınıfta temelleri atılan Matematik dersinin soyut kısmına ağırlık verilir. Öğrencimizin TYT sınavındaki eksikleri tamamlanır ve AYT için temel atılır. Müfredata ek olarak Geometri derslerimiz ile öğrencilere farklı bakış açıları kazandırılır.

Türkçe Dersi

• 9.Sınıfta görülen kelime bazında öğrendikleri bilgilerle kelime grupları oluşturmada kullanırlar. Türkçe’nin en önemli konularından biri olan Fiilimsi konusunu öğrenirken 9. Sınıftan öğrenilen İsim, Sıfat, Zarf konularıyla bağdaştırarak cümle içerisindeki önemini kavrarlar. Ardından Cümle Türleri konusuyla kelimeden başlayan öğrenim süreci cümleye ulaşır.

Edebiyat Dersi

• 9.sınıfta temelini attığımız edebiyat dersinin devamı niteliğinde olan konularımız ile Edebiyat ve Tarih ilişkisinden başlayarak hayatımızın sanatsal yönünü karşılayan edebiyatı dönem boyunca tarihteki gelişimlerini detaylı olarak inceleyecek şekilde ilerliyoruz.
  • “Edebiyat olmadan hayat cehennemdir.”

Tarih Dersi

• Onuncu sınıf tarih derslerinin içeriğinde yer alan ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ile başlayıp Osmanlı Devleti’nin sosyal ve askeri yapısını içeren derslerimizde, kadim tarihimizin önemli bir parçası olan Osmanlı devletinin beylikten devlete geçişi ve dünya gücü olma yolunda attıkları adımlar anlatılmaktadır. Bu ders kapsamında öğrencilerimize bilgi yanında kronolojik düşünme becerilerinin kazandırılması hedeflenirken, olaylar arasında olgu bağlantıları kurularak ezberden kaçınılmaktadır.

İngilizce Dersi

• 10.Sınıftaki öğrencilerimiz için hazırlanan programımızda MEB müfredatının işlenmesinin yanı sıra akademik olarak gelişimlerini destekleyecek şekilde tüm yıl destek sağlanır. Bu senenin sonunda öğrencilerin yapacakları bölüm seçimlerinde Dil sınıfı tercih edecek öğrencilere gerekli destekler verilerek öğrencilerin bu konuda teşvik edilmesi sağlanır.