(0312) 226 90 13
trende

Geleceğin Meslekleri Neler Olacak?

Geleceğin Meslekleri Neler Olacak?

Bilimin tüm çalışmaları ve teknoloji gelişmelerin ürünleri ile geleceğin meslekleri de bugünün gelişiminin bir ürünü haline gelecek.  Çalışanların becerileri de gelecekteki mesleklerin özellikleri ile paralel olacaktır.

Geleceğin Mesleği Ne Demektir?

Bilim ve teknoloji gelişmeleri, yaşam düzenimizi, alışkanlık ve isteklerimizi durdurmadan farklı hale getirmeye devam edecektir. Özellikle yeni teknolojik çalışmalar ve gereksinimlerimiz üzerindeki değişiklikler, tüm kariyerlerin ihtiyaçlarını değiştirmeye yol açar.

Dünya, sektörler ve tüm nüfusun gelişen isteklerini karşılamak için şu anda daha az gerekli olduğundan bazı meslek gruplarının ve uzmanların önemi daha az bilinir haldedir. Bu mesleklere geleceğin meslekleri adı verilmektedir.

Geleceğin Meslekleri Listesi

Endüstri alanında ki bu gelişmeler doğrultusunda önde gelen ihtiyaçlara çözüm bulması planlanmaktadır. Bu doğrultuda geleceğin meslekleri kategorisinde pek çok farklı meslek bulunmaktadır.

1. Veri Analisti ve Veri Bilimcisi

Veri analisti, bir şirketin, kuruluşun, projenin veya kişinin verilerini istatistiksel yazılımsal ve matematiksel yöntemler sayesinde anlamlandıran meslek grubudur. Veri analistleriyle aynı hedefe hizmet eden veri bilimciler, kaynaklar üzerinden veri derleyen, veri yapılarını analiz eden ve istatistiksel araştırma kalıplarını oluşturan meslek sahipleridir.

İstatistik ile bilim ve teknolojiye dayalı bu kariyer mesleğinde özellikle alanların değişmesi ve verilerin farklı bir boyuta ulaşması nedeniyle geleceğin meslekleri arasında ihtiyaç duyulacaktır.

2. Büyük Veri Mühendisleri

Büyük Veri Mühendisleri, büyük miktarda ve çeşitlilikte olan veri gruplarını gerekli bir sisteme göre düzenleyerek şirket veya kuruluşların kullanımına sunar. Böylece organizasyonun ve şirketin veriye dayalı tercihler almasına ve süreçleri uygulama becerisine katkıda bulunur. Özellikle dijitalleşmeyle birlikte şirketler ve kuruluşlar, geleceğin meslekleri arasında büyük veri mühendislerine internet teknolojilerinin gelişmesi ile ihtiyaçları çok olacaktır.

3.Yapay Zekâ Uzmanı

İsmini sık sık duyduğumuz yapay zekâ uzmanı geleceğin meslekleri arasında yer alan gruplardan biridir. Yapay zekâ uzmanları, makine öğrenimini, yani insan beynine benzer süreç ve işlevlere sahip makineleri tasarlayan ve programlamasını yapanlardır.

Yapay zekâ profesyonellerinden özellikle işletmeler ve kuruluşlar için karar verme, problem çözme ve hedef oluşturma gibi süreçlere yardımcı olan sistemler geliştirmeleri beklenmektedir. Yapay zekâ uzmanı, gelecekteki mesleklerin özellikleri ile ilgili neredeyse tüm becerilere sahiptir.

4. Uygulama ve Yazılım Geliştirme Uzmanı

Günümüz gündeminde büyük oranda popüler hale gelen yazılım ve kodlama geleceğin meslekleri arasında yoğun bir şekilde önem kazanacağına inanılıyor. Bu nedenle yazılım ve kodlama geliştirmede uzmanlık bugünün ve yarının mesleği olarak kabul edilmektedir. Yazılım geliştirme uzmanı geleceğin meslekleri arasında, şirketlerin, kuruluşların ya da bireylerin isteklerine göre uygulamalar ve programlara gereken kodu tasarlayarak yazan ve geliştiren kişilerdir.

5. IoT (Nesnelerin İnterneti) Uzmanlığı

Nesnelerin İnterneti, son dönemin en gündemdeki teknolojik gelişmelerinden biri haline gelmiştir. Tarım faaliyetlerinden şehir planlamasına, tıbbi hizmetlerden ulaştırmaya kadar pek çok alanda IoT ürünleri geliştirmek hedefliyor.

IoT ürünleri sadece internet üzerine kurulu cihazlar değil, aynı zamanda birbirine bağlı ve internet ile etkileşim kuran araçlar arasında yer alır. Yaşamın bir gereği olacak olan bu cihazlar, hem üretiminde hem de kullanımında geleceğin meslekleri arasında nesnelerin interneti uzmanlarına ihtiyaç vardır.

6. Alternatif Enerji Uzmanlığı

Kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlar kaynak olarak yetersizdir ve gün geçtikçe azalması sonucunda alternatif enerjinin kaynakları için gelecekte büyük bir talep olacaktır. Bu durumda alternatif enerji uzmanları için pek çok önemli görev bulunmaktadır. Alternatif enerji uzmanı gelecekteki mesleklerin özellikleri arasında, alternatif ve etkili enerji kaynaklarını belirleyerek bunları kullanmak için projeler oluşturur.

7. 3D Üretim Mühendisliği

Şu anda büyük ölçüde sağlık sektöründe kendini gösteren 3D imalat mühendisliğinin günümüzde gıda, giyim, turizm ve mimarlık gibi birçok endüstrinin tasarlanması içinde yer alması beklenmektedir. 3D üretim mühendisi, bir 3D yazıcının muayene, kurulum ve işleme sürecini yakından takip ederek ürünü yeniden oluşturmak için 3D yazıcının üretim sürecine katılan meslek elemanıdır. Bu kişiler geleceğin meslekleri arasında iş yürütenler olacaktır.

tabkoleji

TAB Koleji Özel Anadolu Lisesi WordPress Yönetim Paneli

12.05.2022
69
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
TAB Koleji
TAB Koleji
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?