Eğitimin Geleceğine İlham Veren Vizyon, TAB Koleji

TAB Koleji, 1996 yılında kurulan ve Ankara’nın eğitim alanında önde gelen özel okullarından biri olan bir eğitim kurumudur. TAB Koleji, anaokulundan liseye kadar uzanan kapsamlı bir eğitim programı sunarak öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Eğitim, geleceğin temel yapı taşlarının inşa edildiği önemli bir süreçtir. Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını keşfedebilmeleri, özgüvenle öğrenmeleri ve dünyaya olumlu bir etki yapabilmeleri için eğitim felsefesi ve vizyonu büyük bir öneme sahiptir. Bu noktada, TAB Koleji olarak bizim eğitim anlayışımızda öğrencilerimizin gelişimini merkeze alıyoruz ve onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

TAB Koleji’nin eğitim felsefesi, aklı hür vicdanı hür akademik donanımı yüksek nesiller yetiştirmektir. Bu doğrultuda, TAB Koleji öğrencilerine;

•  Alanında deneyimli ve profesyonel eğitmenler tarafından verilen kaliteli bir eğitim
  •  Maksimum 16 kişilik sınıflarda bireysel ilgi ve rehberlik
  •  Eğitim koçluğu sistemi ile öğrencilerin derslerini ve sosyal durumlarını inceleme ve çözümleme
  •  Sadece yabancı dil sınavı odaklı oluşturulan özel yabancı dil sınıfları
  •  Sınavlara üst düzey hazırlık ve feedback sistemi
  •  Rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisi ile öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarma ve mutlu ilişkiler kurma desteği sunmaktadır.

TAB Koleji öğrencilerini yetkin bireyler haline getirmek ve belirlenen vizyon dahilinde hareket etmek için şunları yapıyor;

Öğrenci Merkezli Bir Yaklaşım:

TabKoleji’nin temel felsefesi, öğrenci merkezli bir yaklaşıma dayanır. Her bir öğrencinin bireysel yeteneklerini keşfedip geliştirebilmesi için destekleyici bir ortam sağlamaya önem veriyoruz. Öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve öğrenme stillerine saygı göstererek, onları motive eden ve öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bir müfredat sunuyoruz.

Özgür Düşünce ve Eleştirel Analiz:

TabKoleji’nde öğrencilerimizi yalnızca bilgi aktaran değil, aynı zamanda eleştirel düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye önem veriyoruz. Öğrencilerimizin farklı perspektifler geliştirmelerini, sorunlara yenilikçi çözümler bulabilmelerini teşvik ediyoruz. Özgür düşünceye saygı duyuyor, öğrencilerimizin fikirlerini ifade etmelerini ve tartışmalarını destekliyoruz.

Teknolojiyle Bütünleşik Öğrenme:

Dijital çağın gerektirdiği becerileri öğrencilerimize kazandırmak için teknolojiyle bütünleşik bir öğrenme ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimiz, teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanarak araştırma yapabilir, projeler üretebilir ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirebilirler. Böylece, teknolojinin eğitimdeki gücünden en iyi şekilde yararlanarak öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmalarını sağlıyoruz.

Küresel Farkındalık ve Sosyal Sorumluluk:

TabKoleji olarak, öğrencilerimizin küresel farkındalık ve sosyal sorumluluk bilinciyle donanmalarını önemsiyoruz. Kültürel çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve toplumsal sorunlara duyarlılık konularında eğitim programlarımızı zenginleştiriyoruz. Öğrencilerimizi, dünya vatandaşı olarak düşünmeye teşvik ediyor ve toplumlarına olumlu bir etki yapabilmeleri için gereken donanımları sağlıyoruz.

TAB Koleji’nin vizyonu ise, Türkiye’nin geleceğine yön verecek başarılı, mutlu ve özgüvenli bireyler yetiştirmektir. Bu vizyonla, TAB Koleji öğrencilerine;

•  Bilimsel düşünme, araştırma, sorgulama ve eleştirel bakış açısı kazandırma
  •  Yaratıcı, yenilikçi ve girişimci olmalarını teşvik etme
  •  Milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve sorumluluk sahibi olmalarını sağlama
  •  Kültürel farklılıklara saygılı, hoşgörülü ve işbirliği içinde çalışabilen bireyler olmalarına yardımcı olma
  •  Ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisi verme
  •  Hayat boyu öğrenme alışkanlığı edindirme imkanları sağlamaktadır.

TAB Koleji olarak, eğitim felsefemiz ve vizyonumuz doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin bireysel potansiyellerini keşfedip geliştirebilmeleri, özgüvenle öğrenmeleri ve dünya için bir fark yaratabilmeleri için öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsiyoruz. Teknolojiyi eğitimde etkili bir şekilde kullanarak öğrencilerimizin dijital okuryazarlık becerilerini güçlendiriyor, küresel farkındalık ve sosyal sorumluluk bilincini destekliyoruz. Tab Koleji, geleceğin liderlerini yetiştirmek için ileriye yönelik bir eğitim felsefesine ve vizyona sahip olan bir kurumdur. Siz de TAB Koleji ailesine katılmak isterseniz, iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Sitemizi ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

02.06.2023