TAB Koleji’nin Öğrencilerine Sağladığı Sosyal ve Kültürel İmkanlar Nelerdir?

Eğitim sadece sınıf içinde alınan derslerle sınırlı değildir. Bir öğrencinin gelişimi, sosyal ve kültürel deneyimlerle de desteklenmelidir. TAB Koleji, öğrencilerine sağladığı sosyal ve kültürel imkanlarla sınırlarını genişletmelerini ve kendilerini farklı alanlarda keşfetmelerini sağlar. İşte TAB Koleji’nin öğrencilerine sağladığı sosyal ve kültürel imkanlar;

Kulüpler ve Aktiviteler

TAB Koleji, öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik çeşitli kulüpler ve aktiviteler sunar. Müzik, tiyatro, resim, robotik, bilim ve daha birçok alanda öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilecekleri kulüpler mevcuttur. Bu kulüpler, öğrencilere yeni hobiler edinme, yaratıcılıklarını keşfetme ve takım çalışması becerilerini geliştirme fırsatı sunar.

Sportif Faaliyetler

TAB Koleji, öğrencilerin spor yapmaları ve aktif olmalarını teşvik eder. Okul bünyesinde birçok spor dalında faaliyetler düzenlenir ve öğrencilerin rekabet etme, takım ruhu geliştirme ve liderlik becerilerini deneyimleme imkanı sağlanır. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme gibi spor dallarında öğrencilerin katılabileceği takımlar bulunur.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

TAB Koleji, öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve topluma katkıda bulunmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütür. Öğrenciler, çevre temizliği, gönüllü çalışmalar, yardım kampanyaları gibi projelere katılarak toplumsal duyarlılıklarını artırır ve empati yeteneklerini geliştirir.

Kültürel Etkinlikler ve Geziler

TAB Koleji, öğrencilerin kültürel zenginliklerle tanışmalarını sağlamak için çeşitli kültürel etkinlikler ve geziler düzenler. Sanat sergileri, tiyatro gösterimleri, müze ziyaretleri gibi etkinliklerle öğrencilerin sanatsal ve kültürel gelişimleri desteklenir. Ayrıca, yerel ve uluslararası gezilerle farklı kültürleri tanıma ve yeni deneyimler yaşama fırsatı sunulur.

Öğrenci Kulüpleri ve Organizasyonlar

TAB Koleji, öğrencilerin kendi ilgi alanlarına yönelik kulüpler ve organizasyonlar kurmalarını teşvik eder. Öğrenci konseyleri, etkinlik komiteleri, okul gazetesi gibi öğrenci liderliğindeki gruplar öğrencilere liderlik becerileri kazandırır ve demokratik katılımı teşvik eder.

Eğitimde Tecrübenin İsmi

7 yıl gibi uzun bir süredir eğitim alanında faaliyet gösteren TAB koleji özel okullar arasında verdiği eğitimle öne çıkan kurumlardan birisidir. Burada çocukların zihinsel ve beden gelişiminin yanında kişisel gelişimine de özen gösterilmektedir. Çocukların adeta deneyimli öğretmenlerden birebir ders aldığını söylesek abartmış olmayız. Çünkü sınıflarda öğrenci sayısı 16’yı geçmemektedir. Öğrencilere eğitim hayatlarında sadece öğretmenler değil geleceklerini yönlendirmelerinde yardım eden koçlarda eşlik ediyor. Böylece onlar kaygı ve endişelerden uzak şekilde derslerine odaklanabiliyorlar.

Bunun yanında kolejde gelişmiş bir geri bildirim sistemi var. Okulda geçirdikleri zaman boyunca derslerde ki tutumlarından, sınavlarda aldıkları notlara kadar her şey detaylı şekilde inceleniyor. Eğer bir öğrenci derslerde başarı gösteremiyor ya da daha özgüvensiz duruyorsa bu durum kötüleşmeden hemen aile ile paylaşılıyor. Gerekirse rehber hocalarla görüştürülerek gerekirse de ek kurslarla öğrencinin yeniden başarı kazanması sağlanıyor.

Mutlu Edecek Eğlenceli Etkinlikler

Öğrencilere sosyal yaşamlarını ve yeteneklerini zenginleştirecek birçok aktivite sunan TAB koleji çocukların eğlenceli vakitler geçirmesine de ön ayak oluyor. Bahar aylarında yapılan fidan dikim etkinlikleri çocukların doğayla bütünleşmesini ve saygı duymasını sağlıyor. Yetenekli öğrencilerin erkenden kendilerini keşfedebilmeleri için okulda zaman zaman müzik etkinlikleri yapılıyor. Öğrenciler bir arada çalışarak ortaya güzel izlenceler çıkarırken birlikte çalışmayı da öğrenmiş oluyorlar.

Ayrıca belirli dönemlerde onların çalışma stresinden uzaklaşmaları için gezi etkinlikleri de düzenleniyor. Yapılan geziler bazen anıtkabir gibi özel ve tarihi açıdan değerli yerlere olurken bazende piknik noktaları gibi öğrencilerin enerjilerini atabilecekleri ve rahat olabilecekleri yerlere yapılıyor. Öğrenciler bu etkinliklerden oldukça değerli anılar kazanarak dönüyorlar. Enerjilerini yeniden kazandıklarından derslerine daha odaklı ve sıkı şekilde çalışabiliyorlar. Onların sosyalleşmelerine de katkı sağladığından bu tarz etkinlikler sık sık yapılıyor.

Sadece Zihnen Değil Bedenen de Gelişsin

Okullar sadece öğrencilere derslerin ezberletildiği kurumlarmış gibi görülebiliyor. Halbuki bu bir okul için yapılabilecek en sığ önermedir. Okul öğrencinin gelecek yıllara hazırlandığı ve donanım kazandığı ikinci bir yuvadır. Bu nedenle TAB kolejinde öğrencilere sadece sınava yönelik bir eğitim değil onlara kendilerine yeni özellikler katma imkânı da veriliyor. Deneyimli beden hocaları eşliğinde öğrenciler voleybol, basketbol gibi farklı branşlarda sporları öğreniyorlar.

Değişik yaş aralıklarında ki öğrencilerden oluşturulan takımlar önce diğer okullarla müsabakalar yapıyor. Eğer başarılı olurlarsa daha üst takımlarla müsabakalar yaparak büyük başarılar elde edebiliyorlar. Kendilerine spor konusunda bir kariyer çizmek isteyen öğrenciler aldıkları desteklerle bu yolda daha kolay ilerleyebiliyorlar. Üniversite yıllarında edindikleri tecrübe kendilerine referans oluyor. Öğrenciler başarı elde edemese bile bedenlerini geliştirme fırsatı bulmuş oluyorlar. Obezite gibi çağımızın hastalıklarından uzak sağlam bir vücuda sahip genç bireyler olarak yetişebiliyorlar.