TAB Koleji’nin Eğitim Felsefesi ve Vizyonu Nedir?

TAB Eğitim-Öğretim Kurumları olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin; 21. Yüzyılın gerektirdiği becerilerine hâkim olabilmesini amaçlarız. Öğrencilerimizin dünyanın her yerinde kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çalışmalarımızı yürütürüz. Dünyadaki ve ülkemizdeki farklı kültürleri zenginlik olarak gördüğümüz için, dil-din veya ırk ayrımı yapmadan eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştiririz. Farklı kültürleri bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz için adil bir dünya inşa etmek için çaba gösteririz.

7 yıla varan tecrübemiz bünyesinde öğrencilerimize sunduğumuz kişisel rehberliğin yanında eğitim koçluğu hizmeti de bulunur. Bu sayede okulumuzun eğitim kadrosu hem öğrencilerimizin sosyal durumlarını inceler hem de derslerine dair çeşitli desteklerde bulunur.  Eğitim koçluğu yaklaşımımız sayesinde öğrencideki olumsuz gidişat kısa sürede tespit edilebilir. Bu sayede öğrencinin eğitiminde herhangi bir aksama yaşanmadan kısa sürede önlemler devreye alınabilmektedir.

TAB Koleji, öğrencileri eğitim sürecinin merkezine yerleştirir. Her öğrencinin bireysel farklılıklarını gözetir ve onların ilgi alanlarına, yeteneklerine ve öğrenme stillerine uygun bir eğitim sunmayı amaçlar. Öğrencilerin aktif katılımını teşvik eder ve onları öğrenme sürecinin tasarımcıları haline getirir. Böylelikle öğrenciler, kendi öğrenme süreçlerini yönlendirmeyi öğrenir ve bilgiyi derinlemesine anlama ve uygulama becerilerini geliştirir.

TAB Koleji Olarak Vizyonumuz

TAB Koleji olarak sahip olduğumuz vizyonumuzun temel ilkesinde eşitlik bulunur. Eşitlik ilkemizle birlikte din-dil-ırk ayrımı gözetmeden tüm öğrencilerimizin ideallerini gerçekleştirmeye odaklanan kurum yapısını barındırırız. Geleceğimizin yapı taşları olan öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırmaya odaklanarak eğitim kurumumuzun varlığını hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz vasıtasıyla katbekat güçlendirmektir. Eğitim kurumları olarak benimsediğimiz vizyonlarımız ise şu şekildedir:

Eğitimde hem ülkemiz hem de dünyamızdaki kalite standartlarında belirleyici olmak.

Medeniyet bilincini bünyesinde bulunduran nesillerin yetiştirilmesini sağlamak.

Bulunduğumuz yüzyılın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, bireylerin dil, teknoloji ve sosyal konularında yeterli donanıma sahip olmalarını sağlamak.

Önem Verdiğimiz Değerlerimiz

TAB Koleji olarak değer verdiklerimizde önceliğimiz yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin adil bir dünya için çalışmalarını sağlamaktır. Kültürel çeşitliliği zenginlik olarak kabul eden öğrencilerimizin gelecek nesillerin liderleri olması adına faaliyetlerimizi gerçekleştiririz.

Eğitimde öncü olma vizyonumuz dolayısıyla, topluma fayda sağlayacak bireylerin yetiştirilmesi, eğitim değerlerinin üretilmesi adına sorumluluk bilincimizle hareket ederiz. Her şeyden önce bir eğitim kurumu olduğumuz için eğitim kadromuzun da kendilerini geliştirmeleri adına çeşitli imkanlar sağlarız. Öğrencilerimizin yanında çalışanlarımızın da eğitim süreçlerinden geçmelerine destekte bulunuruz.

Sürdürülebilirlik kavramına verdiğimiz önem sayesinde başarıya gidilen yolun sürdürülebilirlikten geçtiği inancını taşırız. İnsan kaynağı olmak üzere sosyal ilişkilerinde güven ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine yönetilmesi gerektiğini biliyoruz.

Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim standartlarımızı sürekli yenileyip, iyileştirerek yeni biçimlere kavuştururuz. Bu sayede eğitimde öncü olmayı başararak, eğitimde yenilikçi yaklaşımlarda bulunmaya özen gösteririz.

Geleceğimizin liderleri olarak öğrencilerimize sorumluluk bilinci aşılamayı ve cesaretle adımlarla bulunmalarını öğütlemeyi görev ediniriz.

Eğitim-Öğretim Felsefemiz

Geleceğimizin temel yapı taşları olan öğrencilerin eğitim-öğretim süreçleri son derece büyük öneme sahiptir. Eğitim süresi boyunca öğrencilerimiz kendi benliklerini keşfeder ve karakterlerini kazanırlar. Bu nedenle eğitim kurumlarının sahip oldukları ve benimsedikleri eğitim felsefesinin öğrenciler üzerindeki tesiri yüksektir. TAB Koleji olarak benimsediğimiz eğitim felsefemizin temel yapı taşını öğrencilerimiz oluşturur. Öğrencilerimizin gelişimini merkez noktamıza alıp, geleceğin yöneticileri olmaları adına çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

TAB Eğitim Kurumu olarak benimsediğimiz eğitim felsefemizde aklı ve hür vicdana sahip nesiller yetiştirmek bulunur. Akademik ölçüde başarıya sahip öğrenciler yetiştirmek üzere benimsediğimiz yaklaşımlar şu şekildedir:

• Alanında uzmanlığı, deneyime ve profesyonelliğe sahip eğitmenler tarafından sunulan eğitim programları,
  • Sınıflarımızdaki öğrenci sayısını maksimum 16 kişiyle sınırlı tuttuğumuz için öğrencilerimize bireysel ilgi ve rehberlik hizmeti,
  • Eğitim koçluğu birimimiz sayesinde öğrencilerimizin sosyal ilişkileri ve derslerine dair inceleme ve çözüm oluşturma imkânı,
  • Yabancı dil üzerine yoğunlaştırılmış, dil eğitimi odaklı düzenlenmiş özel yabancı dil sınıfı,
  • Dönem süresince yapılacak olan sınavlara öğrencilerin üst düzey şekilde hazırlanması, geri dönüşlerle velilerin ve öğrencilerin güncel şekilde bilgilendirilmesi,
  • Öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarmak adına rehberlik ve danışmanlık biriminin öğrenciyle devamlı ilişki içinde olması.

Eğitim, bireylerin potansiyellerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için en önemli araçlardan biridir. İyi bir eğitim, öğrencilerin sadece bilgi edinmelerini değil, aynı zamanda yaratıcı düşünce, problem çözme becerileri, liderlik yetenekleri ve sosyal duyarlılık gibi önemli nitelikleri kazanmalarını sağlar. Bu noktada TAB Koleji, öğrencilerin kendi özgünlüklerini keşfetmelerini ve potansiyellerini maksimize etmelerini hedefleyen bir eğitim felsefesi ve vizyonuyla öne çıkmaktadır.