TAB Koleji’nin Mezunları Hangi Üniversitelere ve Mesleklere Yerleşmiştir?

Ankara’da hizmet veren kolej sunmuş olduğu öğrenciye yönelik hizmetlerle pek çok genci hayallerine kavuşturmaya destek oluyor. Burada öğrencilerin istedikleri üniversitelere yerleşmesi ve mutlu olacakları meslekleri seçmeleri noktasında kişisel rehberliğin önemli olduğu söylenebilir. Eğitim koçluğuyla da dersler ve sosyal durumlar değerlendirilmekte ve çözümler sağlanmaktadır.

Her öğrenciye büyük önem verilmekte ve emniyet koridoru adı verilen sistemle çocuğun gidişatı olumsuz ise hızla tespit edilip önlemler alınmakta ve öğrenci geri kazanılmaktadır. Birey olabilmenin sorumlulukları verilirken akademik başarılara da değinilmektedir. Böylece gelecekte yapılacak iş için de bir alt yapı hazırlanmaktadır. Üstün başarılarıyla öne çıkan özel okul, geçmişten günümüze pek çok prestijli üniversiteye öğrenci kazandırmış ve çok çeşitli mesleklere öğrencilerini yönlendirmiştir.

Köklü geçmişe sahip olan kolej, anaokulu seviyesinden lise seviyesine kadarki çocuklara kucak açarak onlara kapsamı geniş bir eğitim imkanı sunmaktadır. Eğitim programlarının profesyonelliğiyle birlikte çocuklar burada kendi potansiyellerinin farkına vararak bunları geliştirmek ve geleceklerini şekillendirmek için adım atarlar. Okul akademik performansa çok değer verdiği için başarısının nedenleri kolayca anlaşılabilir.

TAB Koleji’nin Meslek Seçimlerine Etkisi

İyi bir okulda eğitim almak, her insan için çok önemlidir. Gelecekteki fırsatları görebilmek ve en iyi şeklide değerlendirmek için okul etkilidir. TAB, uluslararası standartlara göre düzenlenen müfredatı ile öğrencilerin akademik temellerini sağlamlaştırmaktadır. Ayrıca diğer okullardan ayrılan bir yönü de spor ve sanat dallarına da değer vermesi ve ders seçeneklerinin çok geniş bir yelpazede sunulmasıdır.

Çocukların kendi gizil potansiyellerinin keşfedilmesi noktasında bu çeşitlilik etkin rol oynar. İlgi alanlarına göre ortamlara katılıp daha renkli bir okul hayatı yaşayabilmektedirler. Deneyimli ve donanımlı öğretmeler gösterdikleri çaba ve özveriyle başarıya katkı sağlamaktadır. Uzman kadrosu akademik gelişiminin yanı sıra onlara motivasyon ve ilham vererek iyi bir vatandaş olmalarına yadım eder.

TAB Koleji Mezunlarının Gittiği Üniversiteler

Geniş kariyer olanakları sunmasıyla öne çıkan kolej, mezunlarına farklı alanlarda ve mesleklerde kendilerini geliştirme şansı sağlamaktadır. Buradan mezun olanların pek çoğu iyi olarak kabul edilen üniversitelere girerek gelecekleri için doğru adımlar atmaktadır. Türkiye’nin önde gelen bazı üniversitelerine bu mezunlar girmeyi başarmıştır. Yoğun olarak gidilen üniversiteler şöyledir:

• Boğaziçi Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi

Kendini sınırlamayan ve yurt dışı hedefleri bulunan öğrenciler için de yollar açılmıştır. Özellikle dünya çapında üne sahip bazı üniversitelerde kolej mezunlarına rastlamak mümkündür. Bu üniversitelere kabul alanların kariyer planlamasının çok kolay ve etkileyici olacağı bilinmelidir. Harvard, Cambridge, Stanord ve Massachusestts gibi bilinen okullar seçilecek mesleğe göre de tercih ediliyor.

Eğitimini öğrencilerine pek çok fırsat sağlayan bu kurumda tamamlayan öğrenciler ister yurtiçinde ister yurtdışında prestij sahibi üniversitelere girerek geleceklerini şekillendirebilir. Başarılı bir kariyer için doğru üniversite ve bölümün önemi malumdur. Bu konuda özel okul, her öğrenciye etkili bir mesleki rehberlik sunar.

TAB Kolejini Bitirenlerin Seçtiği Meslekler

Meslek seçiminde etkili olan farklı pek çok unsur bulunuyor. Kişisel ilgi ve yetenek bunların başında gelir. Buna göre mesleklerde çeşitliliğin gözlenmesi de kaçınılmazdır. Akla gelebilecek pek çok meslekte okul mezunlarını görmek mümkündür. İşletme, hukuk, mühendislik, medya, eczacılık, teknoloji bilimleri, yazılım, grafik tasarım, tıp ve finans gibi mesleklere daha fazla eğilim olduğu da söylenebilir.

TAB Kolejinden mezun olan öğrenciler arasında tıp ve sağlık alanına yönelenler oldukça fazladır. Tıp fakültesine girerek doktor olmayı hedefleyenler, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik gibi sağlık disiplinlerini tercih edenler TAB Kolejinden mezun olan öğrenciler arasında yaygın olan seçeneklerdir. Bu öğrenciler, TAB Kolejinde aldıkları güçlü akademik eğitim ve rehberlik hizmetleriyle başarılarına katkıda bulunurlar.

Her çocuğun potansiyel taşıdığını bilerek hareket eden kolej, bu yönüyle takdir topluyor.  Öte yandan sanat ve spor dallarına yönelik kişiler de fazladır. Müzik, tiyatro gibi alanlara yetenekli öğrenciler yönlendirilmekte ve sanat kariyerlerinin inşa edilmesi sağlanmaktadır. Spora yatkınlığı olan kişiler de burada kendileri için doğru adımları atma imkanına sahiptir.

Eğitim, gençlerin geleceğe hazırlanmaları ve hedeflerine ulaşmaları için önemli bir temel oluşturur. TAB Koleji, öğrencilere yüksek kaliteli bir eğitim sunarak onları başarıya taşımayı hedefler. Bu eğitim kurumu mezunları, geniş bir meslek yelpazesinde kariyerlerini sürdürmek için donanımlı hale gelir.