Özel Okul Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özel kurumlar günümüzde sürekli olarak gelişmekte ve bu kurumlar kaliteli eğitim vermeleri nedeniyle son dönemde sıklıkla tercih edilir hale gelmektedir. Öğrencilerine sağladıkları teknolojik altyapı, nitelikli eğitim ve yabancı dil becerileri ile öne çıkan bu kurumlar, üniversiteye giriş oranlarının yüksek olmasıyla da öne çıkıyor. Peki, bir özel okul tercihi için hangi konulara dikkat etmeniz gerekiyor?

Okulun Akademik Başarı Düzeyi

Kurumun akademik başarısı için Batıkent özel liseler arasında seçilecek kurumun üniversite giriş oranını ve öğrencinin yerleştirildiği fakülteleri dikkate almak önemlidir. Bu oranlar size kurumun sağladığı eğitimin kalitesi hakkında yardımcı olur. Ayrıca okulun mezunların nerede çalışma hayatına başladığını dikkate alıp almadığını da sormak gerekir. Kurum akademik başarıya ulaşamazsa, okul uygulanan mevcut yöntemleri değiştirebilir.

Öğretmen Nitelikleri

Okuldaki öğretmen sayısı ve kurumda kaç yıl görev yaptıklarının bilinmesi gerekir. Batıkent koleji seçenekleri içerisinde öğretmen değişimi sürekliyse bu durumun nedeni araştırılmalıdır. Öğrencilere etkili eğitim vermek için sürekliliğin önem arz ettiği unutulmamalıdır ve öğretmenlerdeki değişikliklerin olumsuz bir etkisi olabileceği akılda tutulmalıdır.

Kurumun Teknolojik Olanakları

Beğendiğiniz kurumun tüm alanlarını detaylı bir şekilde inceleyerek okulun altyapı ve olanakları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Eğitimde teknolojinin kullanımı ve ders ortamına entegrasyonu öğrenciler için pratiktir. Bu nedenle okulları teknoloji ile buluşturmak oldukça gereklidir. Kurumun bilişim derslerini, kütüphanesini ve laboratuvarını ziyaret etmeden özel okul tercihi yapmayın.

Sosyal Etkinliklerin Çeşitliliği

Özel kurumları devletin kurumlarından farklı yapan durumların başında sanat, kültür ve spor faaliyetlerinin yoğunluğu gelmektedir. Öğrenciler eğitimlerine devam ederken, organize edilmiş faaliyetlerle de gelişim fırsatı buluyorlar. Bu nedenle, özel okul tercihi sürecinde okulunuzun yıllık faaliyet planını gözden geçirmeli ve okul yetkililerine geçmiş yıllardaki faaliyetleri sormalısınız. Akademik başarının pek çok yönden ilerlemiş ve kendini tanımış kişilerce sağlanabileceğini unutmayın.

Sözleşme Detayları

Okul ile yapılan sözleşmenin bütün maddeleri okunmalı, kontrol edilmeli, anlamadığınız noktalar sorulmalıdır. Körü körüne kabul edilen her sözleşme ilerleyen süreçte zorluklar yaratabilir. Bu nedenle veliler özel okul tercihi esnasında sözleşme kabulü öncesi tüm ayrıntıları dikkatle takip etmelidir. Bu süreç yıllık olarak tekrarlanmalı ve yeni bir sözleşmenin yapılması öncesinde okulun süreci ve verilen eğitim hakkında değerlendirme çalışması yürütülmelidir.

Kurumlar hakkındaki düşüncenizin süreç içinde değişebileceğini ve gelecekte farklı bir kurum seçebileceğinizi unutmayın. Bu tür süreçler oldukça yaygın olduğu için tekrar eden ve uzun soluklu olmayan bir sözleşme imzalamak oldukça avantajlıdır.

Okul Fiyatı ve Ayrıntıları

Bir kurum seçerken aileler genellikle Batıkent özel lise fiyatları açısından odaklanır ve okul yönetimi ile fiyat üzerinde pazarlık yapmaya çalışırlar. Ancak önemli olan eğitim için maddi varlık değil, çocukların geleceğidir. Ebeveynler, fiyat belirlenmesini yukarıda belirtilen kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendirmelidir. Özel okul tercih sebebi sadece Batıkent kolej fiyatları olmamalı, verilen eğitim kalitesi ile fiyatların paralel olduğu unutulmamalıdır.

Genel Hijyen Şartları, Güvenlik ve Servis Olanağı

Okulun temiz bir eğitim ortamı sunması en önemli konulardandır. Bu nedenle özel okul tercihi için temizlik şartlarına dikkat edilmelidir. Salgın hastalıklara karşı koruyuculuk sağlaması ile birlikte çocuklara temiz bir eğitim ortamı sunması oldukça önemlidir.

Temizlik yanında büyüme sürecindeki çocuk ve gençler için beslenme olanakları önemlidir. Çocukların doğru beslenme alışkanlıklarına sahip olmaları için çocuk dostu bir menü geliştirilmeli ve yemek hazırlama alanı hijyenik olmalıdır. Yemekler okulda servis edilmiyorsa, yemek hizmeti sağlayıcısı güven veren bir kurum olmalıdır.

Güvenlik, dikkat edilmesi gerekli durumlardandır. Ülkemizdeki istismar olaylarının boyutu göz önüne alındığında, öğrenci ve personel dışında herkesin girişlerinin kontrol altında olduğu, erişimin kontrol edildiği bir kurum güvenli bir ortam sağlayacaktır.

Okula otobüsle gelen öğrencilerin rahatı ve güvenliği için ulaşım güvenilir bir şekilde servisler tarafından sağlanmalıdır. Servis olanakları öğrencilerin ulaşımları yanında güvenlikleri için de oldukça kritiktir. Özel okul tercihi, dış kaynaklı hizmetleri ciddi bir şekilde kontrol ettikleri konusunda sizi ikna etmelidir.

19.04.2022