Fen Bilimleri Dersleri Nelerdir?

Farklı Bir Bakış Açısı: Matematik Nedir?

Fen Bilimleri derslerinin başında gelen Matematik Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde uzay, teknoloji, üretim, doğa bilimleri, maliye ve mühendislik alanlarında üretime, kullanıma dayalı hesaplamalar ve maliyetler gibi bilgilerin temel aracıdır.

Matematik derslerimiz, günlük hayatlarımızda olduğu gibi bilim alanında da yüksek öneme sahiptir, insan hayatında her alanda sürekli karşımıza çıkan matematiğin temel ilkesi mantığa uzanan bir sistem olmasıdır. Bu sistem zihni geliştiren bir ders olarak, öğrencilerimize akla dayanan bakış açısı kazandırmakla kalmayarak hayatının her alanında ve daima onlara verdiğimiz profesyonel eğitimler sayesinde matematiği kolay hale getirmekteyiz.

TAB Özel Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimize vermiş olduğumuz matematik dersleri sayesinde tutarlı, sistemli ve mantıklı düşünmelerini sağlamakla kalmayıp lise hayatlarında olduğu gibi yüksek öğretim ve üst programlara geçtiklerinde bile eğitim kalitemizin farkını hissedecekledir.

Diğer derslerimizde olduğu gibi matematik ders sorularında, her zaman alışıla gelmiş bir müfredatın dışında keyifli ve eşsiz bir matematik dersi sunmaktayız.

Bir Doğa Bilimi: Fizik Dersi Nedir?

Fizik dersi maddeleri ve maddenin zaman-uzay alanında davranış hareketlerini, kuvvet ve enerji varlığını inceleyen doğa bilimidir. Başka bir anlamda ise fizik temel ve en bilimsel disiplin olmakla birlikte ana unsuru evrenin nasıl çalıştığını anlamaktır.

Fizik alanı akademik koşulları ele aldığımızda en disiplinli alanların başında gelmekle, 16. Yüzyıldan günümüze kadar kendi alanını çizmiş prestijli bilim dalı olmasının yanında biyoloji, kimya, felsefe ve matematik gibi belirli eğitim dallarına eş anlamlı olarak kullanılmıştır.

Bunlara karşılıklı olarak kuantum kimyası ve matematiksel fizik gibi kollardan dolayı da fiziğin sınırı ve alanını belirlemek güçtür. TAB Eğitim olarak, sistemimizde deneyler ve tecrübeli öğretmenlerimiz sayesinde bilgi birikimlerini siz değerli öğrencilerimizle paylaşarak, fizik dersini eğitici deneyler sayesinde teknoloji harikası laboratuvarlarımızda sizleri misafir ediyoruz.

Eğitici Deneylerle Kimya Dersi

Kimya, maddelerin yapılarını, birleşimlerini, özelliklerini, tepkimelerini ve etkileşimlerini araştırarak uygulayan bilim dalıdır. Kimya bilimi daha geniş kapsamlı anlatımla maddelerin özellikleriyle sınıflandırılarak, atom teorisiyle, atomlarla, maddenin halleriyle, moleküller arası, moleküler kuvvetlerle ve benzeri birçok konularla ilgilenir.

Kimyanın en önemli alanları ise anorganik kimya, biyokimya, analitik kimya, organik kimya ve fizikokimya olarak bilinir. Diğer derslerde olduğu gibi kimya dersinde de eğitimlerimiz uygulamalı son teknoloji harikası laboratuvarlarımızda işlenmekte ve öğrencilerimize teknolojiyle buluşan ders ortamları sunmaktan mutluluk duymaktayız.

Özel Lisede Biyoloji Dersi

Biyoloji canlıları inceleyen dirimbilimi de adı verilen bilim dalı olmakla birlikte, biyoloji veya dirimbilimiyle ilgilenen bilim adamına ise dirimbilimci veya biyolog denir.

Biyologlar, bütün canlıları, tüm gezegeni ve dünyayı kapsayan evrensel boyuttan, molekülleri ve hücreleri kapsayan mikroskobik alan sınırlarında biyoloji bilimiyle uğraşan kişilerdir.

Çok fazla süreci kendisinde barındıran hayati önemlerden bazıları şu şekildedir, madde ve enerjinin işlenmesi, vücudu ortaya çıkaran maddenin sentezlenmesi ve yaraların iyileşmesi ve bütün organizmaların çoğalmasıdır. Batıkent TAB Koleji olarak laboratuvarımızda son teknoloji cihazlarımızla sizlere keyifli bir öğrenim garantisi ve başarılı bir eğitim hayatı sunarak her alanda olduğu gibi biyoloji alanında da sizlere eşsiz bir biyoloji dersi vermenin gururunu yaşıyoruz.

Özel Lisede Beden Eğitimi ve Spor

Beden eğitimi dersi insanların bedenen ve ruhen kendilerini rahat hissettikleri ve keyif aldıkları bir alan olmakla birlikte, beden eğitimi dersleriyle spor hayatı insanın her anında ve her alanında hareketli kalarak bedenen daha çevik ve dinamik bir görünüme kavuşturarak sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle geleceğe daha iyi daha güzel ve en önemlisi de sağlıkla hazırlanmasıdır.

Beden eğitimi dersleri öğrencilerimizin ve tüm insanların severek katıldığı veya gittiği özel derslerden biridir, spor kavramı insanı hareketli kılarak vücudunun sağlam olmasını sağlayan becerilerini de eş zamanlı olarak arttırmasına sebep olan eğitimlerin en başında gelmektedir.

Yenimahalle TAB Koleji açık ve kapalı spor salonları sayesinde beden eğitimi ve spor derslerimiz hava koşulları hangi şartta olursa olsun, ara verilmeksizin uygulamakta.

07.01.2022