Yabancı Dil Öğrenmek İçin 9 İpucu

Yabancı dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Dil öğrenmek için herkese uyan tek bir yöntem olmasa da, dil öğrenme deneyiminizi geliştirmenize ve çalışma sürenizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları var.

Yabancı Dil Öğrenmek

İlkokuldan başlayan eğitim süreci içerisinde yabancı dil öğrenmek elbette ki mümkün. Ancak bu dönemlerde elde edemediğiniz eğitim fırsatını ortaokul ya da lise sürecinde de kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise dil sınıfı olan kolej tercih etmek! Elbette ki size sunacağımız bazı ipuçları dil öğrenme süreçlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu ipuçlarını kullanarak sizde yabancı dil eğitiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

yabancı dil nasıl öğrenilir

1.     Yabancı Dil Eğitimi İçin Hazır Mısınız?

Dil öğrenimi zorlu ve göz korkutucu olabilir, bu nedenle hazır olduğunuzu bilmek önemlidir. Başlamadan önce bir dil öğrenmek için iyi bir yerde olduğunuzdan emin olmak, başarınızı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Neyin mümkün olduğu konusunda gerçekçi beklentilere sahip olmak da önemlidir: altı ay içinde akıcı olmayı beklemeyin!

Her şeyden önce, yol boyunca eğlenmeyi unutmayın – yeni bir dil öğrenmek asla iş gibi hissetmemelidir! Bu bir macera olmalı, bu yüzden mümkün olduğunca eğlendiğinizden emin olun. YDT hazırlayan kolej Ankara da tercih ettiyseniz kesinlikle yabancı dil eğitimi için hazır olduğunuzu söyleyebiliriz.

2.     Hedefler Belirleyin!

Dil öğrenimi ilk başta inanılmaz derecede yıldırıcı görünebilir. Yeni başlıyorsanız, hedefler belirlemek odaklanmanıza ve motive olmanıza yardımcı olacaktır. Bir ülke veya dil seçin ve bir tarih belirleyin. Yabancı dilde başarılı bir şekilde yemek siparişi vermek gibi küçük hedefler de koyabilirsiniz. Başlarken işleri yavaşlatın, ancak yeni becerinize bir kez alıştığınızda, bu küçük hedef etkileyici bir başarıya dönüşebilir!

3.     Bir Dil Seçin

Elbette herhangi bir dili seçemezsiniz. Öğrenmekle ilgilendiğiniz bir dil olmalı ve öğrenmek için bir nedeniniz olmalı. Bir dil seçtikten sonra, şu üç kolay adımla başlayın: Nedenlerinizi bilin, hangi dilleri öğrenmenin eğlenceli olduğunu belirleyin, yaklaşımınıza karar verin. Sınıfta mı çalışacaksınız yoksa evde mi çalışacaksınız? Yurtdışına seyahat etmek ister misiniz?

Başlamadan önce hedeflerinizi bilmek, çalışmalarınız boyunca bağlam ve yön vermenize yardımcı olacaktır. Dil sınıfı olan kolej de eğitiminize devam ediyorsanız bu aşama da size eğitim koçunuz destek verecektir.

4.     Kendinize Karşı Sabırlı Olun

Yeni bir dile yeni başladığınızda, ilerleme kaydedemediğinizi hissetmek sinir bozucu olabilir. Çok sinirlenmemeye çalışın! Bir dili öğrenmek zaman alır ve herkesin farklı öğrenme stilleri ve yetenekleri vardır. Kendiniz için gerçekçi olmayan beklentiler belirlemeyin; Kendinize uyum sağlamak, rahatlamak ve yeteneğinize güvenmek için zaman verin.

5.     Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Bir yabancı dil öğrenmek konusunda ciddiyseniz, hangilerinin öğrenmeye değer olduğuna dair güvenilir bir bilgi kaynağı bulmalısınız. Şayet lise eğitimi aşamasındaysanız 11. Sınıf dil sınıfı olan özel okul tercih etmekte seçenekleriniz arasında olmalı. Eğitimini sürecinde size sunulacak sesli ve görüntülü kaynaklardan düzenli olarak faydalanabilirsiniz.

6.     Uygulamaları Ve Yazılımları Kullanın

yabancı dil öğrenme yöntemleri

Yabancı dil eğitimi için pek çok uygulama ya da yazılım mevcut. Dil sınıfı olan özel okul eğitimlerinizi bu ek kaynaklar ile destekleyebilirsiniz. Google Play ya da AppStore da yer alan yabancı dil uygulamaları sizin kelime hafızanızın gelişmesinde ve pratik yapmakta fayda sağlayacaktır.

Bir iPhone veya Android cihazınız yoksa ancak bilgisayarınızda öğrenmek istiyorsanız Duolingo harika bir seçimdir. Kullanımı ücretsizdir ve kullanıcıların ilerlemelerini kolayca takip etmelerine ve Duolingo kullanan diğer kişilere karşı nasıl bir performans sergilediklerini görmelerine olanak tanır.

7.     Dinleyin Ve Tekrarlayın

Yeni bir dil öğrenmenin ilk adımı, kulağa nasıl geldiğini anlamaktır. Hedef dilinizde sözcükleri duymaya alıştıktan sonra, bu sözcükler bir araya gelerek kısa ifadeler oluşturmaya başlayacaklardır. Çok geçmeden bu cümleler birbirinin üzerine inşa edilecek ve aniden hedef dilinizde düşündüğünüzü fark edeceksiniz.

8.     Telaffuza Dikkat!

Bir dil dersinde ne kadar saat harcarsanız harcayın, kelimeleri nasıl telaffuz edeceğinizi bilmiyorsanız anlamakta ve anlaşılmakta sorun yaşarsınız. Her ne kadar 11. Sınıf dil sınıfı olan kolej de eğitim alıyor olursanız olun telaffuz kısmında size en büyük desteği filmler ve TV şovları verecektir. Yabancı dil eğitimi için TV’den destek almayı da unutmayın.

9.     Sürekli Pratik Yapın

Dil sınıfı olan kolej size mükemmel bir yabancı dil eğitimi sağlayacaktır. Pratik yapma imkanı da olmasına rağmen sizde günlük yaşantınızda sürekli pratik yaparak eğitiminize destek verebilirsiniz.

20.03.2022